Év egészségturizmus menedzsere díj

2017.02.02. 9:15:00

Az Év egészségturizmus menedzsere díjat Nádasi Tamásnak, az Aquaprofit Zrt elnökének nyújtották át a jubileumi, XXV. Turisztikai Díjátadó és Gálaesten. "Az Év egészségturizmus menedzsere díj nagyon komoly elismerés. Azt a munkát méltatja, amelyet az egészségturizmus területén végeztünk kollégáimmal. A Díj egyet jelent az Aquaprofit valamennyi munkatársának kitüntetésével, akik az elmúlt 20 év során fáradhatatlanul munkálkodtak azon, hogy sikerre vigyék vállalatunk turisztikai projektjeit." - Nádasi Tamás, elnök Aquaprofit Zrt.

Az eseményen több rangos elismerést is kiosztottak. A 2016-os év egészségturizmus menedzsere díjat Nádasi Tamás, vállalatunk elnöke vehette át. Az idei turisztikai évadnyitón több mint 1000 vendég fordult meg. A közönséget Litkay Gergely humorista és a Győri Balett előadása szórakoztatta. Az eseményre olyan városokat és fesztiválokat hívtak meg, amelyek minőségi magyar termékekkel képviseltetik magukat. Így például bemutatkozott Nagykanizsa, Baja, Hévíz, Szarvas és Szeged.

Az Aquaprofit Zrt. számos magyarországi gyógy- és élményfürdő, turisztikai létesítmény fejlesztésében vett részt, hozzájárulva azok megtérülő, önfenntartó, gazdaságos működéséhez innovatív technológiák használatával. (Budapest gyógyfürdői, Bükkszék, Bük, Celldömölk, Debrecen, Győr, Gyula, Hajdúszoboszló, Harkány, Hévíz, Kiskunhalas, Miskolctapolca, Martfű, Sárvár, Szeged - Annafürdő, Pápa, Zalakaros stb.) Gyógyhellyé minősítő tanácsadói tevékenységünk segítséget nyújtott több különböző, természetes gyógytényezővel rendelkező hazai nagyváros önkormányzatának (Sárvár 2012., Mezőkövesd 2012., Tapolca 2014., Kiskunmajsa 2015, Kiskunhalas 2016., Orosháza 2016.), hogy minél komplexebben és színvonalasabban szolgálják az egyén egészség-megőrzési és rehabilitációs lehetőségeit, javítva a lakosság egészségi állapotát és életszínvonalát, továbbá növelve a turizmus volumenét.

Külső szakértők bevonásával, az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium Turisztikai Államtitkárságának megbízásából készítettük el 2007-ben az Országos Egészségturizmus Fejlesztési Stratégiát. A tanulmány jelentős mértékben hozzájárult az elöregedő európai és magyar társadalom számára kiemelten fontos egészségturizmus, a minőségi gyógykezelés és a rehabilitáció feltételeinek fejlesztéséhez. Az egészségtudatosság egyre erőteljesebben jelenik meg a hazai társadalom szemléletében, így az egészségturisztikai szolgáltatások célcsoportja tágul és egyre nagyobb hangsúlyt kell, hogy kapjon a prevenció. A stratégiában meghatározott iránymutatások révén létrejött fejlesztések mindezt szolgálták.

2008-ban dolgoztuk ki Pannon Egyetem Turisztikai Tanszékével karöltve, a Nemzeti Turizmusfejlesztési Stratégiához igazítva az Országos Ökoturizmus Fejlesztési Stratégiát. A dokumentum aktív és természetjáró turizmus fejlesztésével, alapvető szemléletformálással járul hozzá a társadalom fejlődéséhez, figyelemmel a helyi népességre és adottságokra. A környezettudatos és az egészséges életmód iránti társadalmi felelősségvállalás megerősítése és tudatosítása egyik fontos alapját képezi az ökoturisztikai irányvonalaknak.

A díjazottak listája és a rendezvényről további információk megtalálhatóak a Turizmus.com weboldalon, a KanizsaTV Nádasi Tamással készített interjú felvétele pedig itt.